Skrot modtages gerne såfremt du har et CVR-nr.

Kontakt H.J. Hansen kundeservice på tlf. 63 10 91 00.

 

 

 

 

 .

.

         

Historien

"Erfaring, tradition og kontinuitet har haft afgørende betydning for vores virksomhedskultur og etik - og har det stadig."

Det startede i en købmandsgård

I 1829 grundlægger Grosser Jørgen Jacob Limkilde Købmandsgården i Vestergade i hjertet af Odense. I dag - mere end 180 år senere - fungerer gården stadig som et indbydende og stilfuldt hjemsted for H.J.Hansen Vin A/S.

I 1861 overtager sønnen Clemens Limkilde faderens købmandsforretning. Det bliver den spirende start på det, vi i dag kender som H.J.Hansens Genvindingsindustri A/S. Clemens Limkilde tager så småt fat på en specialisering af købmandsforretningen, for eksempel med knusning af krydderier, et kaffebrænderi og egentlig produkthandel. Efterhånden sættes handlen med klude, glasskår, ben og jern mere og mere i system.

Nye forretningsmuligheder

Produkthandlen udvikler sig eksplosivt, da Hans Jørgen Hansen overtager styringen af købmandsforretningen i 1888. Den nye indehaver, en fætter til Clemens Limkilde, ser for alvor de forretningsmæssige muligheder i at opkøbe og videresælge klude og ben. Mens kludene sælges til papirproduktion, bliver benmelet udnyttet i foderstofblandinger eller som tilsætningsstoffer i den kemiske industri.

I løbet af 1890'erne bliver handlen med jern og metal en stadig vigtigere del af H.J.Hansens mere og mere professionaliserede forretningsgrundlag. Det skyldes ikke mindst en øget markedsføringsindsats med præsentation af jern og metal i varekataloget. Gamle hestesko, plove, smedejernsskrot eller zink til tøndebånd opkøbes fra kræmmere, lokale smede og små produkthandlere. Når jern- og metalskrot er blevet oparbejdet, videresælges det til jernstøberier samt andre typer af jern- og metalindustrier.

I 1930'erne udvides produkthandlen til også at omfatte en ophugningsplads for automobiler. Samtidig fører de stadigt stigende udvidelser til opkøb af mindre produkthandler. I 1939 opkøbes produkthandlen i Svendborg, og i 1942 opkøbes en tilsvarende produkthandel i Middelfart.

I slutningen af 1940'erne flytter genvindingsindustrien ind på større plads ved Odense kanal. Her anlægger H.J.Hansen sit eget havnebassin til ophugning af skibe.

Ophugningen af Peder Skram

Det indebærer i 1949 en historisk opgave: ophugningen af den danske fregat Peder Skram, hvis ildledertårn i 1951 opsættes ved Odense Havn. Tårnet bliver H.J.Hansens fremtidige vartegn, og kan ses fra kanalsiden den dag i dag.

Ekspansionen fortsætter. I 1953 overtager H.J.Hansen en af sine tidligere konkurrenter, nemlig Rasm. Holbeck & Søn A/S. Året efter - i 1954 - kan H.J.Hansen fejre 125 års jubilæum.

Genvindingspladsen udvides

H.J.Hansen udvider genvindingspladsen ved havnen, og i begyndelsen af 1960'erne rådes der over 100.000 m2. Denne ekspansive udvikling er stærkt medvirkende til, at H.J.Hansen i 1962 omdannes til et aktieselskab.

Fodfæste uden for Fyn

I 1975 overtager H.J.Hansen A/S Jasters Produktforretning i Århus. Det er første gang, at H.J.Hansen får fodfæste uden for Fyn. Men ikke sidste gang. Det er også i 1970'erne, at H.J.Hansen kan markere endnu et stort jubilæum. Det sker i 1979, hvor H.J.Hansen kan markere 150 års jubilæum.

Samme år gennemføres en vigtig investering, som får vidtrækkende betydning. H.J.Hansen køber en shredder, der indebærer betydelige strategiske og økonomiske fordele, når det gælder genvinding af jernskrot. Shredderen behandler jernskrot, så det opnår en renhedsgrad på op til 99%.

Miljøforbedringer og international ekspansion

I 1992 begynder H.J.Hansen at benytte Deep Sea-løsningen ved Odense Havns Lindøterminal. Den betyder, at skibe med en lasteevne på op til 35.000 tons kan anløbe terminalen. Samtidig gennemføres stadige miljømæssige udviklinger, og i 1994 oprettes en miljøafdeling, der også fungerer som rådgiver for kunder og medarbejdere.

I 2002 etableres H.J.Hansen Sverige AB i Landskrona, og to år senere - i 2004 - åbnes kontor i Shanghai. Samme år kan H.J.Hansen fejre 175 års jubilæum.

I 2006-2007 udvides det svenske marked, så der er i alt 9 afdelinger til at betjene det svenske marked.  I 2007 etableres kontor i Hamburg for at opstarte en europæisk udvikling af virksomheden.

Verdensomspændende krise rammer også H.J.Hansen

I efteråret 2008 rammer den finansielle krise H.J.Hansen. Kontorerne i Hamborg og Shanghai lukkes i 2009 og administrationen samles i den gamle værftsbygning på Havnegade 100 D.

Ny fremgang

I september 2010 genåbner salgskontoret i Shanghai og kinesisk salgsansvarlig ansættes til at varetage aktiviteterne i Kina.